Trafikalt Grunnkurs info

Trafikalt Grunnkurs info

Før du kan ta kjøretimer eller øvelseskjøre, må du ta trafikalt grunnkurs. Når du har fullført trafikalt grunnkurs, får du et bevis som gir deg rett til å øvelseskjøre. 

VELKOMMEN TIL TRAFIKALT GRUNNKURS 

 

Har du allerede gjennomført trafikalt grunnkurs? 

Se ditt øvelseskjøringsbevis her

 

Kursets varighet 

Kurset er obligatorisk, og varer 17 timer. Det vil gi deg en grunnleggende forståelse for hva det innebærer å være fører. Du må være fylt 15 år for å ta kurset på en trafikkskole.

Kurset er fordelt på 5 kursdager, og består av 3 dager Trafikalt Grunnkurs, 1 dag Førstehjelp, og 1 dag Trafikant i Mørket. Typisk gjennomføres 4 dager i strekk, mens Trafikant i Mørket gjennomføres på uavhengig kveld i perioden 1. november - 15. mars.

 

Emnene i trafikalt grunnkurs

  1. Trafikkopplæring
  2. Trafikk og førerrollen
  3. Mennesket i trafikken og samhandling
  4. Trafikkopplæring, øvelseskjøring og kjøreerfaring
  5. Plikter ved trafikkuhell og førstehjelp
  6. Tiltak ved trafikkulykke
  7. Trafikant i mørket (mørkekjøring)

 

Er du over 25 år?

Da er du fritatt for deler av trafikalt grunnkurs, og kan kjøre uten øvelseskjøringsbevis. Husk alltid å ha med deg legitimasjon. Førstehjelp og Trafikant i Mørket er obligatorisk for alle. 

Trafikant i Mørket gjennomføres etter førerprøven din dersom du tar førerprøven i tidsrommet 16. mars - 31. oktober. Trafikant i Mørket må da gjennomføres så raskt som mulig, og innen 15. mars påfølgende år.

 

Kun deler av kurset

Dersom du trenger kun å gjennomføre noen av kveldene, eller kun trenger førstehjelp og trafikant i mørket, ta kontakt med oss - så finner vi plass til deg på en av kursene våre.

Ta kontakt